Мотивациски Викенд Охрид 2015

Кога ќе слушнеш, прочиташ, видиш на ТВ за нешто ново, љубопитноста најмногу расте, достигнува највисоко ниво. БЕСТ е нешто што за мене не беше толку ново, колку што ми беше непозната авантурата која непрестајно ги следи БЕСТовци на МОТИВАЦИСКИТЕ викенди. Оваа „тајна“ авантура постојано ми ја раскажуваа, опишуваа, но овојпат не им дозволив, се пријавив за главен организатор – ме одбраа и ги искусив најпрекрасните моменти во БЕСТ.

Како и името кое го носи овој мал настан, со таква цел и се организира. Најглавен „елемент“ е пред сè пријателството, чие создавање и одржување е најважен фактор за сите. Тим билдинг игрите, дневните активности и тематските забави е токму тоа што ја одржува пријателската врска.

Додека, пренесувањето на знаење и т.н. сесии одржувани од алумните членови на БЕСТ, се вториот поважен „елемент“. Темите на сесиите: BEST Identity, Public Speaking, Leadership и Feedback придонесоа на овој мотивациски викенд подoбро да се запознаеме со БЕСТ како организација и да научиме нешто повеќе, надвор од факултетските клупи. Звучеа толку познато, но ни приближно јасно, затоа нашите тренери за овој мотивациски Маја, Матеј и Никола, одлично подготвени и расположени работеа со нас за да ја поттикнат мотивацијата која ни е потребна, со цел нашата волонтерска работа да биде уште поуспешна.

Како главен организатор, од аспект на организирањето на овој настан, можам да кажам дека не се чувствував така. Зошто? Бидејќи секоја задача, сè што беше потребно да се направи за овој викенд да се најде во низата на тие возбудливи авантури се работеше секогаш тимски. Желбата за да ги искусам најзабавните моменти со БЕСТовци конечно ми се исполни! Еве како може да Ви ги доловам накратко: Кога на едно место се собрани 60тина позитивни студенти, едни седат на летниковецот во дворот и пејат песни, некои се во просторијата за сесии и играат тим билдинг игри, други подготвуваат вечера со насмевки на лицето.

Нема тетратка со доволно страници, во која може да се запишат импресиите. Им благодарам на сите БЕСТовци кои овој Мотивациски викенд за мене го направија незаборавен.

Еми Анѓелковиќ