Заврши уште едно успешно издание на Job Fair

Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ) – Скопје оваа година го организираше тринаесеттиот по ред Саем за вработување и кариера – Job Fair 2017, кој се одвиваше во периодот 03.04-12.04.2017 година. Официјалното отворање на настанот се одржа на 03.04.2016 во амфитеатарот на Технолошко-металуршки факултет. Останатите денови од саемот се одвиваа на кампусот на техничките факултети во периодот 04.04-07.04, односно, IT комапнии во периодот 04-05 април, технички компании во периодот 06-07 април. На Архитектонски и Градежен факултет саемот се одвиваше во периодот 10.04-11.04 април.

jf15

Овогодинешниот JobFair – најуспешен досега!

Од првото издание кое се одржа во 2005 година, JobFair 2015 стана најуспешниот саем за вработување и кариера досега, организиран од БЕСТ Скопје!   Со вкупно 26 компании, во две изданија: Vol.1: Build your Future на Градежениот Факултет и Архитектонскиот Факултет во март и Vol.2: Get Technical на Машинскиот Факултет, Факултетот за Електротехника и Информациски

JobFair

Кариерна поддршка е еден од главните сервиси на студентската организација БЕСТ која им ја нуди на студентите. Наоѓањето на квалитетно работно место е важен дел животот на секој студент. Секоја година, голем број на млади ентузијасти дипломираат на еден од универзитетите во Македонија, со големи амбиции и мотивација за нивното идно вработување. Наша цел е