STEMbox: open your eyes and see the diversity!

Заинтересирани сте да ја обликувате иднината на високото образование? Дали се сметате независни во своите размислувања. Тогаш, ајде заедно да размислуваме независно.

Bohemian Websody

Java, Python, JavaScript, CSS, HTML… Дали сите овие ви звучат познато, но не можете баш да ги објаснете? Ве интересирало што е потребно за да се направи добар вебсајт? ЛБГ Скопје ве поканува да го доживеете Bohemian WEBsody перформансот и да научите како да развивате свои вебсајтови.

Ceramics vs. Polymers: Dawn of materials

DPE, PP, PVC, PS, PET… Дали сите овие ви значат нешто? Не? Дали ви звучат познато иако не знаете што точно се тие? Дали сакате да знаете за последните иновации во светот на нови материјали? Дали сте се запрашале од што се направени цевките, приборот за готвење, тулите, ѕидните плочки?

Fantastic Gs and Where to Find Them

Дали некогаш сте се запрашале што е приказната на 3G и 4G технологиите? Благодарение на нив можеме да се поврземе со целиот свет во помалку од 5 секунди. Дали сте љубопитни за сето она што 5G ќе ни го овозможи во наредните неколку години?

Sustainability Games: Catching Power - BEST Summer Course Skopje 2014

Дали некогаш сте се запрашале како пасивните куќи можат да и помогнат на околината? Пасивните куќи се следната генерација на домови кои ќе заштедат енергија и ќе имаат драматичен импакт на зачувувањето на енергија.