NORDEUS го најавува четвртиот годишен Хакатон Game Jam.

Ентузијастите на игри можат повторно да се натпреваруваат за да создадат игра за само 24 часа

Белград, Србија – Нордеус, издавач на „Топ единаесет“ – Бидете фудбалски менаџер, најпопуларната игра за социјални спортови во светот го организира четвртото издание од својот годишен џем за игри Нордеус Хакатон на 13 декември 2014 година и ги поканува
сите заинтересирани развивачи и дизајнери да се регистрираат и да учествуваат. Ентузијастите за развој на игри ќе имаат можност да развијат видео игра во канцеларијата на Нордеус во Белград за само 24 часа и да освојат големи награди, вклучувајќи конзоли за
видео игри, мобилни телефони и таблети, опрема за игри и друг хардвер.

12 тима ќе се натпреваруваат да направат најдобра игра заснована на одредена тема (откриена на денот на натпреварот) за помалку од еден ден, со тоа што победниците од различни категории добиваат награди за својата работа – креативност, идеи, развој, финален производ итн. Сите натпреварувачи ќе имаат сопствен простор и опрема, како и храна, пијалоци и покриени патни трошоци, за да бидат сигурни дека можат да го насочат целото свое време и енергија на создавање игри.

„Ние сме возбудени да ја продолжиме нашата годишна традиција на Хакатон“, рече Милан Џукиќ, директор за односи со јавноста во Нордеус. „Ова е одлична можност новодојденците да работат во услови на индустрија и да се предизвикуваат во динамично
опкружување. Исто така, искусни дизајнери на игри и инженери можат да се тестираат, да го докажат нивниот квалитет, но исто така имаат шанса да направат нешто необично. Секој ќе може да се стави на тест за да ја демонстрира својата креативност, да освои вредни награди и, најмногу од сè, да има забавно време “.

Категориите што ќе бидат наградени вклучуваат 1, 2 и 3 место, мултимедијална презентација, техничка сложеност и игра. Оние што не можат да го направат тоа до Нордеус Хакатон, нема да бидат изоставени; официјалната веб-страница (www.nordeushackathon.com) ќе има минутни ажурирања, лајвстрим , па дури и завршени игри достапни за преземање откако ќе заврши настанот. Гејмерите ќе можат да гласаат за своите омилени игри и екипата со најмногу гласови ќе освои специјална награда!

Натпреварувачите можат или да се пријават со тим, или можат да се пријават самостојно, во тој случај Нордеј ќе ги спари со тим. Аплицирањето е лесно и може да се направи со посета на: www.nordeushackathon.com
За да дознаете повеќе за Нордеј, посетете ја страницата www.nordeus.com. За повеќе информации во врска со Хакатон, посетете ја страницата www.nordeushackathon.com или
испратете е-пошта на hackathon@nordeus.com.

За Нордеј:
Ние сме водечка и наградувана европска компанија за игри и технологија и издавач на Top Eleven, најпопуларната видео игра за социјални спортови во светот. Во Нордеј, нашата цел е да обезбедиме беспрекорно искуство за игри на милиони луѓе, без оглед на уредите што ги користат. Затоа создаваме и објавуваме високо квалитетни
бесплатни игри кои комбинираат врвни технолошки иновации со полирана и избалансирана игра. Секој ден, нашиот тим со повеќе од 150 луѓе во Даблин, Сан Франциско, Белград и во Скопје го става целиот свој талент за правење игри од следната генерација на 5 sвездички, користејќи свои сопствени технологии кои ќе ја редефинираат индустријата. Секој ден, милиони луѓе уживаат во тоа што го создадовме.