БЕСТ Скопје

 

БЕСТ, Борд на Европски Студенти по Технологија, е интернационална непрофитна и неполитичка студентска организација, организирана и водена целосно од студенти.

 

БЕСТ ги поврзува студентите од 96 технички универзитети во 33 земји во мрежа која е одржувана преку голем број на заеднички проекти, интереси и пријателства. Секоја година организира преку 120 интернационални курсеви, семинари и конференции во кои студенти од различни земји учат и разменуваат искуства и идеи.

 

Наш приоритет е да понудиме високо квалитетни сервиси за студентите низ цела Европа. Така ние ги зближуваме партнерите во триаголникот „студент – компанија – универзитет“.

Како резултат од потребата за поголема размена на студенти, запознавање и соработка на домашните студенти со колеги од други универзитети и воспоставување понатамошно образование во нивните студии беше создаден Бордот на Европски Студенти по Технологија – Скопје.

 

БЕСТ – Скопје е полноправен член на големото Европско БЕСТ семејство. Така, студентите од Св. „Кирил и Методиј“ во Скопје имаат право да ги користат услугите на БЕСТ, вклучувајќи го и учеството на бесплатните академски курсеви организирани од други локални БЕСТ групи. Ова е една од привилегиите, но од друга страна има и обврски. Една од тие е обврзаноста секоја година да организира барем еден БЕСТ настан на кој ќе учествуваат околу 30 студенти од цела Европа, за кои БЕСТ – Скопје ќе ги покрие сите трошоци поврзани со нивниот престој во Македонија.

 

БЕСТ – Скопје оваа одговорност успешно ја завршува дванаесет години, и пред неколку години успешно го организираше најголемиот интернационален семинар за тренинг и мотивација BEST – BalkanJAM, кој имаше околу 400 учесници, и десеттиот Саем за Вработување и Кариера – JobFair и уште многу други настани.

 

Напорната работа на нашите членови, кои пожртвуваа многу од нивното слободно време, резултираше со успешна организација на овие настани.

 

17 Comments

 1. Pingback: คาสิโน

 2. Pingback: Kimber Firearms

 3. Pingback: Kimber Firearms

 4. Pingback: buy morphine online

 5. Pingback: omega replica watches

 6. Pingback: W88

 7. Pingback: replica palm angels

 8. Pingback: eBay music discount

 9. Pingback: sbo

 10. Pingback: exchange bulut mail

 11. Pingback: kurumsal it danışmanlığı

 12. Pingback: microsoft exchange online plan 1

 13. Pingback: HP Server Teknik Destek

 14. Pingback: ท่า sex แนบชิด “Coital Alignment Technique (CAT)

 15. Pingback: ruger ec9s

 16. Pingback: beretta 92fs magazine

 17. Pingback: goldendumps.cm

Leave Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

15 − eleven =