Актуелни теми од инженерството

Кои се најактуелните теми од областа на инженерството?

Во ера со неверојатно брз пораст во полето на технологијата, сѐ почесто слушаме за различни теми од областа на механиката, електрониката, информациските технологии и инженерството во глобала. Кои се некои од најактуелните теми во областа на инженерството во почетокот на оваа година?  

Следуваат некои од највпечатливите теми кои дефинитивно ќе го привлечат вниманието на сите заинтересирани и амбициозни личности, кои секогаш се во тек со најновите трендови од областа на инженерството.