EUROEAST Трет повик за апликации

Драго ни е да ве информираме дека Третиот повик на апликации за ЕУРОЕАСТ е отворен на 15 октомври 2014 година и ќе биде затворен на 12 јануари 2015 година.

Ве охрабруваме сите да ги споделите информациите за ЕУРОЕАС со вашите пријатели и колеги со цел да ги ширите информациите поврзани со оваа можност за мобилност колку што е можно повеќе.

За повик за апликации и за сите информации поврзани со критериумите за квалификуваност и инструкциите поврзани со апликациите, погледнете го делот за апликации на веб-страницата на ЕУРОЕАСТ (www.euroeast.polito.it).

nordeus-hackaton-2014

NORDEUS го најавува четвртиот годишен Хакатон Game Jam.

Ентузијастите на игри можат повторно да се натпреваруваат за да создадат игра за само 24 часа

Белград, Србија – Нордеус, издавач на „Топ единаесет“ – Бидете фудбалски менаџер, најпопуларната игра за социјални спортови во светот го организира четвртото издание од својот годишен џем за игри Нордеус Хакатон на 13 декември 2014 година и ги поканува
сите заинтересирани развивачи и дизајнери да се регистрираат и да учествуваат. Ентузијастите за развој на игри ќе имаат можност да развијат видео игра во канцеларијата на Нордеус во Белград за само 24 часа и да освојат големи награди, вклучувајќи конзоли за
видео игри, мобилни телефони и таблети, опрема за игри и друг хардвер.

endava

Програма за пост-дипломци во ENDAVA

ЕНДАВА бара студенти кои се страсни по информатика или дипломирани студенти заинтересирани за специјализирање во развој на софтвер / тестирање на софтвер. Ние сме водечка организација за ИТ услуги со над 1.600 лица кои работат од канцеларии низ Велика Британија, САД, Германија, Романија, Молдавија и Македонија. Ние
дизајнираме, имплементираме и управуваме со деловни критични системи и дигитални услуги за финансиски услуги, телекомуникации, медиуми и забава и професионални услуги.

БЕСТ Скопје организира есенски Регионален Состанок

Еден град, четири дена и многу меѓународни делегати – БЕСТ Скопје ја започнува академската година со Есенска Регенерална Средба, на која што 80 делегати од Турција, Грција, Србија, Црна Гора и Македонија, како и гости од цела Европа ќе земат учество во овој магичен настан.

sac-2014

Летен Академски Курс 2014

Скопје, јули 2014, место каде 30 учесници од цела Европа ќе учествуваат на највозбудливиот настан во годината – Летниот Академски Курс.

Оваа година БЕСТ Скопје го организира 11от Летен Курс. На овај настан, кој покрај забава, ќе има и образовен карактер, студенти од 17 различни Европски универзитети ќе посетуваат предавања на темата Одржлива Архитектура од локални професори кои предаваат на Градежниот Факултет, ќе јадат македонска храна, ќе ги шетаат македонските улици и ќе имаат шанса одблиску да се запознаат со нашата култура и традиција.

ebec-balkan-winners-2014

EBEC Balkan 2014

БЕСТ Скопје заедно со тимот кој се содржи од Филип Божиновски, Никола Алнгелковиќ, Сашо Јадровски и Кристина Блажевска ја пишуваат историјата на Инженерскиот Натпревар. Втора година по ред тимот од Скопје го освојува првото место во категоријата Case Study на Регионалниот Европски БЕСТ Инженерски Натпревар – EBEC Balkan, кој се одржа во Ниш, Србија. Тимот Fast Forward ја има честа да се докажи себеси пред финалниот натпревар – EBEC Final, кој ќе се одржи во Рига, Латвија ова лето. ‘, ‘
EBEC Forum

Победници на петтиот ЕВЕС Скопје

Го наполнивме нашиот календар со уште еден, успешно завршен, инженерски натпревар – EBEC. Оваа година натпреварот се одржа во Центарот за образование и развој на Seavus. Формирањето на форумот, што се одржа по официјалното отворање, беше првиот бран
идеи од страна на младите инженери.