120 инженери од цела Европа ќе се натпреваруваат на EBEC Final

Варшава, Полска – Од 1ви до 9ти август 2013, 120 врвни Европски студенти по технологија ќе се натпреваруваат на Европскиот БЕСТ Инженерски Натпревар (EBEC) Final организиран од Бордот на Европски Студенти по Технологија. Овај настан ќе ги соедини најновите технолошки/инженерски решенија од најкреативните млади умови во Европа.

Мои впечатоци од Aegean Регионалниот Состанок

Моите впечатоци од Aegean Регионалниот состанок

ОРГАНИЗИРАНО ОД ЛБГ СКОПЈЕ

Помина многу кратко време откако станав член на БЕСТ и веќе почнав да ја чувствувам магијата. Само што заврши еден неверојатен настан организиран од ЛБГ Скопје, Aegean Регионалниот состанок . Имаше делегати од сите ЛБГиња од Aegean регионот, Истанбул, Истанбул-Јилдиз, Анкара, Измир, Атина, Хања, Солун, Подгорица и Ниш, а имаше дури и некои специјални гости од Германија и Полска. Бидејќи бев презафатен со моите часови на универзитетот, не успеав да ја видам вистинската регионална средба, академскиот дел и обуките што ги одржуваа обучувачите од Турција, Грција…

БЕСТ Скопје организира културна размена со студенти од цела Европа

На тридневниот настан, учесници ќе бидат околу 150 студенти од техничките факултети, од над 30 земји од Европа. Студентите ќе престојуваат во хотелот „Бетон“, со кого, како и за минатогодишната културна размена, така и оваа година организацијата оствари одлична соработка.

JobFair

Кариерна поддршка е еден од главните сервиси на студентската организација БЕСТ која им ја нуди на студентите. Наоѓањето на квалитетно работно место е важен дел животот на секој студент. Секоја година, голем број на млади ентузијасти дипломираат на еден од универзитетите во Македонија, со големи амбиции и мотивација за нивното идно вработување. Наша цел е

Што е БЕСТ?

БЕСТ, Борд на Европски Студенти по Технологија е постојано растечка непрофитна и не-политичка организација. Од 1989 година нудиме комуникација, соработка и размена на можности за студентите ширум Европа.

96 Локални БЕСТ групи во 33 земји создаваат растечка, добро организирана, моќна, млада и иновативна студентска мрежа. Повеќе од 4800 членови се вклучени во секојдневниот развој на нашите сервиси и скоро еден милион студенти се достигнати преку нашите настани и иницијативи.

EBEC

Инженерските Натпревари се настани каде тимови од студенти ги користат нивните технички, социјални и комуникативни вештини да се натпреваруваат во различни категории: Team Design, Case Study.

best courses

Како да аплицирам на бесплатен БЕСТ академски курс?

Постапката е многу лесна и едноставна! На бесплатен БЕСТ академски курс може да аплицира секој студент при УКИМ кој има добро познавање на англискиот јазик.   Доколку веќе имате акаунт на www.best.eu.org преминете на втората точка, а доколку немате, креирајте си акаунт на www.best.eu.org. Откако го потврдивте преку линкот кој го добивте на мејл, логирајте се.

Како да станеш член?

Ако сакаш да станеш член на БЕСТ Скопје сè што треба да направиш е да дојдеш на нашиот состанок кој се одржува секој вторник во 20:00 часот во амфитеатарот на ФЕИТ Скопје или да нè посетиш во нашата канцеларија во Барака 5 при ФЕИТ.