JobFair

Кариерна поддршка е еден од главните сервиси на студентската организација БЕСТ која им ја нуди на студентите. Наоѓањето на квалитетно работно место е важен дел животот на секој студент. Секоја година, голем број на млади ентузијасти дипломираат на еден од универзитетите во Македонија, со големи амбиции и мотивација за нивното идно вработување. Наша цел е

Што е БЕСТ?

БЕСТ, Борд на Европски Студенти по Технологија е постојано растечка непрофитна и не-политичка организација. Од 1989 година нудиме комуникација, соработка и размена на можности за студентите ширум Европа.

96 Локални БЕСТ групи во 33 земји создаваат растечка, добро организирана, моќна, млада и иновативна студентска мрежа. Повеќе од 4800 членови се вклучени во секојдневниот развој на нашите сервиси и скоро еден милион студенти се достигнати преку нашите настани и иницијативи.

EBEC

Инженерските Натпревари се настани каде тимови од студенти ги користат нивните технички, социјални и комуникативни вештини да се натпреваруваат во различни категории: Team Design, Case Study.

best courses

Како да аплицирам на бесплатен БЕСТ академски курс?

Постапката е многу лесна и едноставна! На бесплатен БЕСТ академски курс може да аплицира секој студент при УКИМ кој има добро познавање на англискиот јазик.   Доколку веќе имате акаунт на www.best.eu.org преминете на втората точка, а доколку немате, креирајте си акаунт на www.best.eu.org. Откако го потврдивте преку линкот кој го добивте на мејл, логирајте се.

Како да станеш член?

Ако сакаш да станеш член на БЕСТ Скопје сè што треба да направиш е да дојдеш на нашиот состанок кој се одржува секој вторник во 20:00 часот во амфитеатарот на ФЕИТ Скопје или да нè посетиш во нашата канцеларија во Барака 5 при ФЕИТ.  

БЕСТ Скопје

  БЕСТ, Борд на Европски Студенти по Технологија, е интернационална непрофитна и неполитичка студентска организација, организирана и водена целосно од студенти.   БЕСТ ги поврзува студентите од 96 технички универзитети во 33 земји во мрежа која е одржувана преку голем број на заеднички проекти, интереси и пријателства. Секоја година организира преку 120 интернационални курсеви, семинари и конференции во