EBEC

Инженерските Натпревари се настани каде тимови од студенти ги користат нивните технички, социјални и комуникативни вештини да се натпреваруваат во различни категории: Team Design, Case Study.

Оваа година, 1000 учесници ќе бидат дел од нивните локални инженерски натпревари во нивниот универзитет. Победниците од овие натпревари ќе бидат собрани да се натпреваруваат на регионално ниво. Овие натпревари ќе ги изберат најдобрите кои ќе продолжат на Европското финале – EBEC Final, каде сите победници од регионалните рунди ќе се натпреваруваат на едно место.